מאז שהתחלתי את לימודי במכללה ועוד לפני חשבתי שאני צריכה לעשות שינוי בדרך ההוראה שלי ולהתאימה למאה ה-21 . מערכת החינוך ובראשה שר החינוך מבינים שיש לעשות שינוי מתוך הכתבה בדמארקר .
"הילדים מגיעים לבית הספר עם אייפון ואייפד - ומוצאים לוח עם גירים"
בית הספר בו אני מלמדת נבחר השנה לבית ספר מדגים תקשוב יחד עם עוד 20 בתי ספר בארץ . לכיתות הוכנסו מחשבים המחוברים לאינטרנט וברקו. בבית הספר קיימות שתי מעבדות מחשבים כאשר לכל שני תלמידים יש מחשב . אחת המעבדות משמשת כחדר מדעים. המורות מקבלות הדרכה איך להכין שעורים מתוקשבים וזאת על פי הדגם להוראה מקוונת של ד"ר אברום רותם . הכרנו כמה דגמי הוראה והמורות בונות מאגר של שעורים מתוקשבים . במסגרת לימודיי במכללה לתואר שני , אני נחשפת למחקרים בנושא לכלים מתוקשבים ולמיומנויות שונות שבהן ניתן להשתמש בהוראה ,הכרתי סביבות למידה שונות טובות יותר ופחות טובות .בקורס של ד"ר אלון הסגל על שיטות וכלי חיפוש מתקדמים ,נחשפתי להבדל בין מידע לידע מהמידע הרב שמצוי ברשת ניתן ליצור ידע וזה מה שאני בתור מורה צריכה לעשות ,לכוון את תלמידי למידע הרלוונטי וליצור ממנו את הידע שלהם. חכמת הרבים המסייעת גם היא לקבל מידע רלוונטי שיהפוך עם הזמן לידע, ליצירתיות של הלומד ולשיתוף פעולה .אני מביאה כאן ציטוט מתוך הספר "המחשב כאמצעי תקשורת " המחברים כותבים כך:
"אנו רוצים להדגיש משהו מעבר למסירה חד-צדדית: את החשיבות ההולכת וגדלה של הבנייה המשותפת, את האספקט המחזק הדדיות של תקשורת - החלק שמעבר ל-"עכשיו שנינו יודעים עובדה שקודם לכן רק אחד מאיתנו ידע". כשמוחות משתפים פעולה, רעיונות חדשים נולדים. אנו רוצים לדבר על האספקט היצירתי של תקשורת."
מתוך הספר "המחשב כאמצעי תקשורת
אני נמצאת לקראת סיומו של הסמסטר השני וכאשר אני מסתכלת על ההתחלה ברור לי שהחשיפה לכלים ,למחקרים ,לרעיונות ומיומנויות שקיבלתי במהלך לימודי גורמת לי לחשוב ולהתלבט רבות . איך לעשות זאת נכון ,איך לשלב נכון את המחשב בהוראה ?
לסיום אני מצרפת סרטון פרודיה על ספר הג'ונגל בלו הדב מסביר למוגלי על נפלאות הגוגל איך למצוא מידע רלוונטי בגוגל סרטון זה ממחיש בדרך הומוריסטית איך מנוע החיפוש של גוגל השתלט על חיינו.